Hyra stuga på Gotland

Raukarna på Fårö. Arkitekturen i Visby. Nattlivet på sommaren. Naturupplevelser. Gotland har dragplåster som lockar alla typer av besökare. Detta är en ö som tåls att utforskas under en längre tid och som har något att erbjuda alla. vis mer

Genom att hyra en stuga på Gotland har du chans att komma riktigt nära naturen. Det är trots allt just för naturupplevelserna som många väljer att åka hit under semestern.

Fem saker du inte bör missa

  1. Ringmuren. Ringmuren är ikonisk för Visby och Gotland, vilken tåls att utforskas lite närmare. Längs muren kan du till exempel se rester från Visborgs slott, som sprängdes av danskarna på 1600-talet.
  2. Fårö. På Fårö finns det en del saker att hitta på. Suderstrand är ett populärt besöksmål, en långgrund och kritvit strand som påminner mer om Medelhavet än Östersjön. Det långgrunda vattnet gör det till en lämplig badplats för barn. Langhammars, ett känt raukfält på Fårö, är också värt ett besök. Här finns en känd ”gubbe” av sten med väldigt lång hals.
  3. Botaniska trädgården. Botaniska trädgården anlades på 1800-talet och är en attraktion värd sitt namn än idag. Här hittar du mullbärsträd, valnötsträd, tulpanträd och rosenplanteringar. Det blåblommande, kinesiska kejsarträdet samt näsduksträdet – vars blommor ser ut just som näsdukar – är också värda att titta lite närmare på.
  4. Stenkusten. En vacker väg som går från Bläse i söder till Ar i norr. Du passerar raukar, klapperstensstränder, pittoreska fiskestugor och kan njuta av magnifika vyer över havet. Turister hittar inte hit i särskilt hög utsträckning, kanske för att vägen är smal och gropig. Om vädret tillåter rekommenderas det att vandra, eller möjligen att ta cykeln.
  5. Stora Karlsö. En vacker ö strax utanför Visby som bjuder på minnesvärda naturupplevelser. Den som är intresserad av fåglar och växter kommer att uppskatta besöket särskilt mycket. Våren är bästa tiden för ett besök, eftersom orkidéerna blommar då.

Resa till Gotland

Under högsäsong kan det krävas framförhållning för att kunna komma över till ön ett visst datum. Flygplan och färjor kan snabbt bli fullbokade under vissa veckor på året. För fler bra semestertips klicka här.

Med flyg

Du kan, året runt, flyga till Visby direkt från Bromma, Arlanda, Malmö och Göteborg. Flygbolaget BRA flyger från Bromma, Göteborg och Malmö, medan SAS flyger från Arlanda. Under sommaren finns det fler avgångsorter att välja mellan, såsom Ängelholm, Umeå, Helsingfors och Sundsvall. Om du inte behöver ha bilen med dig är flyget ett snabbt och smidigt alternativ.

Färja

Destination Gotlands snabbfärjor kör året runt från Nynäshamn och Oskarshamn. Resan tar ungefär tre timmar och är både billigare än flyget och erbjuder möjligheten att ta med sig bil och packning. För dig som ska hyra en stuga på Gotland kan det vara en fördel med bil.

Stugor på Gotland uthyres