Hyra stuga i Varberg

Ska du hyra stuga i Varberg? Här finns en hel del att se och göra för såväl barn som vuxna. Främst är det kanske känt som en sommarstad, men under vintern får staden ett annat ansikte som kan vara väl värt att utforska. På sommaren finns långa, härliga stränder att njuta av – och på vintern finns Varmbadhuset och flertalet spa-anläggningar. visa mer

Fem saker du inte bör missa i Varberg

  • Bad. Varberg är känt för sina långa, ljusa stränder och släta, soldränkta klippor. Inom fem minuters promenad från stadens centrum kan du nå tre olika badplatser på fem minuter. Du hittar allt från barnbadstränder till hopptorn och bråddjupa klippbad. Generellt finns sandständerna söderut och klipporna norrut. Nämnas bör givetvis också Kallbadhuset, som med sin speciella arkitektur reser sig över havet i närheten av fästningen.
  • Spa. Sedan en lång tid tillbaka har människor åkt till Varberg för att kurera sig. Salta vindar, långa stränder, badhus, spa-anläggningar och undervattensbastubad gör att staden har goda förutsättningar för just det, än idag.
  • Fästningen. Varbergs Fästning är ett populärt besöksmål för turister i staden. Staden har en dramatisk historia och för den som är intresserad, finns möjlighet att upptäcka historian med egna ögon. Runt fästningen erbjuds guidade turer som går in på djupet kring maktstrider, krig och tronskiften. Som pricken över i:et finns här den knapp som sägs ha tagit Karl XII av daga under slaget vid Fredriksten.
  • Torget. Varbergs torg är ett av landets största torg till ytan, och huserar flest handlare i hela Västsverige. Handeln på det anrika torget har skett här ända sedan 1600-talet. Runt torget hittar du många små butiker, fik och restauranger.
  • Strandpromenaden. Strandpromenaden kan bjuda på härliga, långsamma promenader med solglasögon och glass. Det är också en plats för löpning och hårda träningspass, inte sällan i motvind. Ett tips är att börja från Varbergs Fästning – du har då 2 500 meter promenad att gå, med vackra vyer längs vägen. Den leder även till Apelviken, som är känt för sin surfing och sina många restauranger.

Varberg för de små

Är ni småbarnsfamilj och ska hyra stuga i Varberg? Då kan det vara bra att känna till vad som kan roa barnen. Till exempel finns här en rad olika lekplatser som för mindre och lite äldre barn. Spööökitetsparken, som ligger i Societetsparken, är en av stadens äldsta lekplatser. Precis som namnet avslöjar, är spöken med i temat. 


Som nämnt lite högre upp i texten finns stränder anpassade för barnbad. Barnens Badstrand ligger i närheten av Kallbadhuset och är långgrund, har härlig sand att leka i och ett flertal gungor.

Hyr du din stuga en bit utanför staden har ni kanske nära till lammsafari, som erbjuds på Öströö Fårfarm. Här finns även ett trevligt kafé att varva med safari med.

Stugor i Varberg uthyres