Hyra stuga i Halmstad

För den som ska hyra en stuga i Halmstad finns en hel del aktiviteter att sysselsätta sig med. Mest känt är kanske Tylösand, den långa stranden som lockar många besökare under sommarhalvåret. Under höst-, vår- och vinterdagar behöver man dock givetvis inte gå sysslolös. Nedan kan du läsa mer om vad du kan se och göra när du hyr en stuga i Halmstad. visa mer

Se och göra

 • Tylösand. Den långa stranden Tylösand är Halmstads kändaste strand. Det är en tillflyktsplats för såväl lokalbor som turister. Under sommaren får man räkna med att det kan bli väldigt trångt på vissa delar av stranden. Grillplatser, toaletter och kiosker finns här. Vid högsäsong bevakar en livräddare platsen.
 • Hallandsgården. I centrala Halmstad, uppe på Galgberget, ligger friluftsmuseet Hallandsgården. Här finns vackra historiska byggnader där besökare kan gå in och ta en titt. Dagen kan förslagsvis avslutas med en fika på museets kafé. Galgberget i sig är värt att utforska. Här finns bland annat en naturpark, en lekplats och ett utomhusgym. Passar utmärkt för en långpromenad eller joggingtur.
 • Halmstads Teater. Halmstads Teater ligger en kort promenad från centrum, över Österbron. Här spelas teater i olika genrer året runt.
 • Östra Stranden. Kanske inte lika känd som Tylösand, men väl värd ett besök. Östra Stranden är mycket långgrund och passar utmärkt för barn. Här finns dessutom minigolf, kiosker, toaletter och lekplatser.
 • Prins Bertils stig. Längs kusten vid stadens centrala delar går Prins Bertils stig. Den går ut mot Frösakull och Tylösand och slutar vid ett omtyckt glasskafé, Riccardo, vid Möllegård. Här ute finns en del stugor och små hus som är populära att hyra.

Halmstad för barn och unga

 • Arena Bad. Arena Bad passar väl för hela familjen. Förutom bassänger för motionssim finns också en hoppbassäng, vattenrutschbana samt bubbelpool och bastu.
 • Arena Skatepark. Nära badet ligger Arena Skatepark som kan passa såväl lite mindre som lite större. Här kan åkning ske med till exempel skateboard, inlines, kickbike och BMX.
 • Halmstad Äventyrsland. Halmstad Äventyrsland är något som passar de yngre utmärkt. Här finns bland annat shower, karuseller och ett vattenland. Hela familjen kan förslags samlas för att äta på Wild West Steakhouse. Äventyrslandet är inte öppet under vinterhalvåret.

Populära matställen

En del i att upptäcka Halmstad är att testa på de trendiga restauranger och fik som finns. Exempel på populära matställen är som följer:

 • Avenue. En vacker tegelbyggnad på Hamngatan huserar en omtyckt restaurang och bar, Avenue. Här serveras främst kötträtter, men ett antal vegetariska alternativ finns på menyn.
 • Café Frei. Ett kafé som tar sitt kaffe på allvar. Här finns ett brett utbud av kaffedrycker från hela världen. Ett måste för kaffefantasten. Under sommarhalvåret finns en fin uteservering att slå sig ned på.
 • Mr Vinck. Ett populärt hamburgerställe som använder närproducerade råvaror. Bröden levereras från lokala bagerier och tillbehör lagas på plats. Här finns vegetariska alternativ samt fiskburgare på menyn.

Fler lästips på nätet:

 • Är du stel eller bara vill sitta riktigt behagligt kan vi rekommendera sajten massagestolar där du hittar råd och tips vid köp.

Stugor i Halmstad uthyres