Hyra stuga i Göteborg

Den som vill hyra en stuga i Göteborg har många olika områden att välja mellan. Här finns möjligheten att bo havsnära, samtidigt som innerstadens puls aldrig är alltför långt borta. En semester här bäddar för variation och omväxling, och kan anpassas för att passa hela familjen. Den svenska sommaren i Göteborg är som gjord för att ladda batterierna med solenergi och frisk havsbris vid västkusten. visa mer

Fem saker du inte bör missa i Göteborg

Att hinna med allt som Göteborg har att erbjuda är svårt under en kortare vistelse. För den som blixtbesöker staden finns det ett antal saker som inte bör missas. Till exempel:

  1. Liseberg. Nordens största nöjespark och ett omtyckt besöksmål. Skulle av många beskrivas som stadens största attraktion.
  2. Göteborgs skärgård. På kort avstånd från Göteborg når du karga klippor, små fiskebyar och karaktäristisk västkustmiljö. Att ta sig hit med buss, bil eller färja är enkelt. Ute kring skärgården finns det ofta goda möjligheter att hyra stuga.
  3. Göteborgs Konstmuseum. Konstmuseet i Göteborg ståtar med mäktiga, nordiska samlingar från 1400-talet och framåt. Stora utställningar hålls året runt.
  4. Feskekôrka. Den ikoniska saluhallen för fisk och skaldjur, som står intill Järntorget, har funnits sedan 1874. Hallen rymmer en stor marknad där du hittar det mesta av havets delikatesser.
  5. Universeum. Precis som Liseberg är Universeum ett utmärkt besöksmål för familjer. Här kan du upptäcka en hel regnskog (inomhus), titta på fiskar, hajar och på olika växter och exotiska djur.
  6. Teknik. Göteborg är ett nav för teknik och innovation, här finns Chalmers och man satsar mycket på tex solcellsparker.

Ta sig runt i staden

Många av de olika attraktionerna i Göteborg kan nås till fots. Mer effektivt är dock kanske att färdas med cykel eller kollektivtrafik i stadens centrala delar.

Kommunalt

Hyr man en stuga relativt nära staden kan det vara enklast att åka kommunalt. Bra att känna till är att spårvagn, buss och båt alltid ingår, oberoende av biljett och kollektivtrafikkort hos Västtrafik. Bolagets försäljningsställen känns igen genom sina blå flaggor och fasaddekaler.

Praktiskt är att ladda ned Reseplaneraren, en app där du snabbt kan hitta avgångar, tidtabeller och rutter för tåg, buss, spårvagn och båt. Appen är gratis och finns att ladda ned till Android, Windows Phone och iOS.

Cykel

För kortare sträckor kan det vara enklast att hyra en cykel. Du behöver ett abonnemang hos Styr & Ställ som kan tecknas på tre dagar. I centrala delarna av staden finns över 60 stationer och du kan hämta och lämna cykeln på vilken station som helst. Att cykla är ger bra vardagsmotion för hälsan och bättre liv, dessutom bra för miljön.

Bra att känna till är att en så kallad 30-minutersregel tillämpas. Det innebär att den första halvtimmen alltid är gratis, oavsett hur många turer per dag du tar. Andra halvtimmen kostar 10 kronor och tredje halvtimmen 20 kronor. Från den fjärde halvtimmen gäller priset 40 kronor var 30:e minut.

Stugor i Göteborg uthyres