Hyra stuga i Falkenberg

Falkenberg är en relativt liten stad med många sevärdheter och aktiviteter. Den som hyr en stuga här kan njuta av såväl vackra naturattraktioner som fartfyllda upplevelser. Nedan kan du läsa om vad inte bör missa vid ett besök i staden. visa mer

Sevärdheter

I Falkenberg hittar du en rad olika sevärdheter att fascineras av. Alltifrån utkikstorn och parker till museer och kulturmiljöer. Här ger vi ett par exempel på vad du inte bör missa:

 • Fotomuseet Olympia. För den som är intresserad av fotografi är det här ett måste. Här finns tusentals kameror, prylar och bilder som alla samlas och exponeras i vackra utställningar.
 • Falkenbergs Hembygdsmusem. Hembygdsmuseet hittar du i ett av Gamla stans välbevarade trähus. Här kan du lära dig om stadens historia – från forntid till början av förra sekelskiftet.
 • Tullbron. Många skulle skriva under på att Tullbron är landets vackraste stenbro. Den står över Ätran och lämpar sig utmärkt att utforska som en del av en längre promenad i staden.
 • Borgen. Den som är intresserad av historia kan utforska Borgen Falkenborg, som vittnar om stadens turbulenta historia.

Aktiviteter

Den som hyr en stuga i Falkenberg har en rad olika aktiviteter att testa på och roa sig med. Kanske är några av aktiviteterna saker som du testar på för första gången?

 • DiscGolf. Discogolf, det vill säga att spela golf med en frisbee, påminner i mångt och mycket om vanlig, traditionell golf. Du ska kasta frisbeen i olika ”hål”, på så få kast som möjligt. Passar utmärkt att spela med familjen, en partner, kollegor eller kompisgänget.
 • Testa parkour. För den äventyrliga kan ett besök till Vallarnas Parkourpark passa bra. Här finns hinder att ta sig förbi på de vis man tycker är bäst – oavsett om det så är genom att hoppa, klättra, krypa eller springa.
 • UpZone. Linbanor, nät, tunnlar, lianer, klätterväggar – alla är hinder placerade högt uppe bland träden. Här väntar höghöjdsäventyr för hela familjen.
 • Turridning. Kring Olofsbo, strax norr om Falkenberg (där det bland annat är populärt att hyra stuga) finns möjligheter till turridning. Här kan ni rida till såväl strand som skog. Möjlighet till privatlektioner finns.

Upptäck naturen

Anledningen till att många väljer att besöka Falkenberg och hyra stuga här, är den vackra naturen som omger staden. Här finns en rad olika smultronställen, naturreservat och naturattraktioner att upptäcka. Här ger vi ett par exempel du inte bör missa.

 • Sumpafallen. Att ströva längsmed forsen, eller i det omgivande skogslandskapet, är en populär utflykt. Ta med dig picknick – det finns gott om bord att äta vid.
 • Ljungsjön. Ett populärt smultronställe med härlig badplats och en fin promenad runt sjön.
 • Trollgrottan. Trollgrottan ligger i Gnipeberg och sägs husera en skatt, någonstans djupt inne i de smala och mörka gångarna. Det här är Hallands längsta grotta och en naturattraktion värd namnet. Bara att ta sig dit är ett äventyr. Akta dig för den odödliga tuppen, som sägs vakta de dyrbara skatterna.

Stugor i Falkenberg uthyres