Så fungerar det att hyra ut din stuga via Stugbasen

Stugbasen är en tjänst för dig som på ett enkelt och smidigt sätt vill hyra ut din stuga eller semesterbostad på egen hand. På Stugbasen skapar du enkelt själv en egen annonsplats med bokningskalender och formulär för att ta emot bokningsförfrågningar. Du styr själv innehållet och väljer också vilka bokningsförfrågningar du går vidare med.

Så här går det till:

1. Registrera dig som uthyrare

Du skapar snabbt och enkelt ditt eget användarkonto på Stugbasen. Börja med att fylla i din e-postadress och välj ett lösenord. Därefter fyller du i dina kontaktuppgifter. Att registrera sig som användare är gratis. Du betalar per annons som du publicerar på Stugbasen.

2. Skapa din uthyresannons

För endast 299 kronor per år och annons publicerar du ditt semesterhus (stuga, fritidslägenhet, etc.) på Stugbasen för uthyrning. Inga andra avgifter eller provisionsarvoden tillkommer. Du kan ha hur många annonser som helst löpande parallellt och du hanterar alla annonser och inkommande bokningsförfrågningar på ett och samma ställe. När som helst kan du ändra i annonsens innehåll, bokningskalender och prislista.

När annonstiden närmar sig sitt slut får du en faktura skickad till din bostadsadress. Väljer du att betala fakturan, förnyas annonsen ytterligare ett år med bibehållet innehåll. Önskar du inte fortsätta som kund väljer du istället att bortse från fakturan.

3. Tar emot bokningsförfrågningar

När din annons är aktiv kan du ta emot bokningsförfrågningar via e-post eller telefon. Du väljer själv vilka kunder du går vidare med. Alla dina bokningsförfrågningar finns tillgängliga under “Mina sidor”.

4. Överenskommelse / hyresavtal med dina kunder

Om du och din kund kommer överens om en hyresperiod och ett pris, är nästa steg att göra en överenskommelse, ett hyresavtal. Ett skriftligt hyresavtal och en förskottsbetalning brukar vara ett vanligt sätt att bekräfta en bokning. Det är du och din kund som bestämmer vad som ska avtalas. Här kan du ladda ner vårt förslag på hyresavtal.

Registrera dig som uthyrare via den här länken